ΙΣΤΟΡΙΑ

H εταιρεία ΕΛΒΙΣ ιδρύθηκε το 1960 από το κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος δούλευε με πολύ μεράκι, προκειμένου να επιτύχει την πλήρη ικανοποίηση των καταναλωτών, προσφέροντας γευστικές και άριστης ποιότητας σαλάτες. Το όνομα της εταιρείας ΕΛΒΙΣ, σημαίνει Ελληνική Βιοτεχνία Σαλατών, εμπνευσμένο από τον Elvis Presley, θρύλο στο χώρο της μουσικής εκείνα τα χρόνια.

Αν και μόνος του, σε όλους τους τομείς της επιχείρησης, πάντα φρόντιζε να συμβαδίζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας της τότε εποχής, ενώ ήταν αυτός που έφερε την πρώτη συσκευαστική μηχανή στην Ελλάδα. Περιοδικά και εφημερίδες της εποχής, είχαν κάνει αφιερώσεις, τόσο στην εταιρεία ΕΛΒΙΣ, όσο και στον ιδρυτή – ιδιοκτήτη της.

Το 1984 εισήλθε στην εταιρεία ο υιός του, κ. Τάκης Παπαδόπουλος, ενώ το 1993 ήταν η χρονιά που αποχώρησε από τα διοικητικά του καθήκοντα ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και εισήλθε ο υιός του κ. Φάνης Παπαδόπουλος, όπου μέχρι και σήμερα, μαζί με τον κ. Τάκη Παπαδόπουλο, βρίσκονται στην διοίκηση της εταιρείας.

Αρχική έδρα της εταιρείας ΕΛΒΙΣ, αποτελούσε ένας σχετικά περιορισμένος χώρος στην Ηλιούπολη, όμως, η ανάγκη για πιο κατάλληλους και άνετους χώρους λειτουργίας της επιχείρησης, καθώς και μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους, παρακίνησε την διοίκηση το 2003, όπου και ξεκίνησε η ανέγερση του νέου εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ Κορωπίου. Το έργο διήρκησε 4 χρόνια και από το 2007, η εταιρεία μετέφερε τις κτηριακές της εγκαταστάσεις στην ΒΙ.ΠΕ Κορωπίου, εκσυγχρονίζοντας τον εξοπλισμό και τους χώρους της.

Είναι προφανές ότι η αλλαγή αφορούσε την πλήρη αναβάθμιση κάθε τομέα της επιχείρησης. Σκοπός της αλλαγής σύμφωνα με την διοίκηση ήταν ο εκσυγχρονισμός της εταιρείας από το Α έως το Ω. Στο νέο εργοστάσιο τηρούνται καλύτερα οι κανόνες υγιεινής, καμία διασταύρωση διαφορετικών γραμμών παραγωγής, άλλη πόρτα για τα εξερχόμενα, διαφορετικοί χώροι παραγωγής, επεξεργασίας και συσκευασίας, διαφορετικά ψυγεία πρώτων υλών και τελικών προϊόντων, διαφορετικοί χώροι αποθήκευσης Α’ και Β’ υλών.

Επίσης κατασκευάστηκε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο, όπου εκτελούνται όλες οι αναλύσεις στα προϊόντα και τις πρώτες ύλες της εταιρείας.

 

Η εταιρεία ΕΛΒΙΣ δραστηριοποιείται από το 1960 στον τομέα της παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας σαλατών, όπου τα τελευταία 10 χρόνια έχει εμπλουτίσει την γκάμα της με νέες γεύσεις σαλατών, σύμφωνα με την ζήτηση των καταναλωτών.

Οι στόχοι της εταιρείας είναι η σταθερή και υψηλή ποιότητα των προϊόντων της καθώς και η δραστηριοποίηση της σε νέα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Τα σημεία πώλησης που απευθύνεται η εταιρεία ΕΛΒΙΣ είναι Super Markets, χώροι εστίασης, ψησταριές, αναψυκτήρια, ταβέρνες κα.

Το περιβάλλον του κλάδου παραγωγής σαλατών είναι πολύ ανταγωνιστικό σύμφωνα με την ηγεσία της ΕΛΒΙΣ, αλλά η εταιρεία ξεχωρίζει από την προσήλωση της στην ποιότητα που δεν σκοπεύει να θυσιάσει.

Η εταιρεία ΕΛΒΙΣ θα συνεχίσει να επιμένει στην παραγωγή ποιοτικού προϊόντος με ξεχωριστή γεύση, που το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, πιστή στην πολιτική της για προϊόντα υψηλής ποιότητας, ασφαλή για τον καταναλωτή που την στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Το επίπεδο τεχνολογίας στην ΕΛΒΙΣ είναι πολύ υψηλό, κυρίως στην παραγωγή, αλλά και στη συσκευασία και την αποθήκευση των προϊόντων. Από την κατασκευή του νέου εργοστασίου έχουν εφαρμοστεί σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις, ενώ στην παραγωγή έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν μηχανήματα που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον κλάδο τους, πολλά από τα οποία είναι προσαρμοσμένα ή τροποποιημένα για να ταιριάζουν στις ανάγκες της εταιρείας. Ο αυτοματισμός είναι μεγάλος για ένα εργοστάσιο με πολλές διαφορετικές γραμμές παραγωγής και μια γκάμα από διαφορετικά τελικά προϊόντα.

Επιπλέον έχουν εγκατασταθεί υπερσύγχρονα συστήματα για τη διοίκηση, τη διαχείριση και τον συντονισμό της λειτουργίας του εργοστασίου.

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ..

  • Η συνέχιση της παραγωγής δημοφιλών σαλατών με <<παραδοσιακές >> γεύσεις.
  • Ανάπτυξη του δικτύου στο λεκανοπέδιο με νέες συνεργασίες
  • Επιπλέον σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα με έμφαση στα Ελληνικά νησιά μέσω Εμπορικών Αντιπροσώπων
  • Εξαγωγή των προϊόντων μας σε περισσότερες χώρες του εξωτερικού.